Książka „Crowdfunding. Od pomysłu do biznesu, dzięki społeczności” Karola Króla już dostępna!

Posted on Maj 15, 2013 | 0 comments

Zachęcamy Państwa do nabycia pierwszej w Polsce książki poświęconej tematyce finansowania społecznościowego w aspekcie teoretycznym, prawnym i przede wszystkim praktycznym. „Crowdfunding. Od pomysłu do biznesu, dzięki społeczności” to pozycja obowiązkowa dla każdej osoby zainteresowanej crowdfundingiem!

Ta pozycja wydawnicza powstała dzięki sukcesowi projektu „Crowdfunding na papierze”, a teraz jest dostępna dla każdego. Wśród wielu informacji i doświadczeń, autor prezentuje min.:

• historię finansowania społecznościowego w Polsce i na świecie wraz z przykładami;
  • podstawę prawną stosowania crowdfundingu w Polsce;
  • postulaty zmian prawnych i wizję kreowania środowiska do rozwoju crowdfundingu w Polsce;
  • wywiady z twórcami oraz historię najciekawszych projektów z całego świata;
  • różne definicje, nomenklaturę i słowniczek najważniejszych terminów;
  • odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania;
  • praktyczne rady dla projektodawców, właścicieli portali, prawników, pracowników administracji publicznej, NGO i nie tylko;
  • i wiele innych!

„Crowdfunding” to kompleksowe opracowanie dostępne w limitowanej wersji papierowej (39,90 + e-book gratis) oraz w formie e-booka w formatach PDF, EPUB i MOBI (19,90).

Autorem książki jest Karol Król, wiceprezes Polskiego Towarzystwa Crowdfundingu, założyciel i redaktor naczelny portalu crowdfunding.pl, założyciel European Crowdfunding Network, współautor raportu „A Framework for European Crowdfunding” i autor dwóch projektów finansowania społecznościowego zakończonych sukcesem.

Książka dostępna jest jedynie na wydaje.pl na specjalnej stronie.